Estetsko zobozdravstvo

Težave, ki so privedle do nastanka estetske stomatologije

Psihološki učinki

Veliko ljudi trpi zaradi slabe samopodobe, ki jo povzročajo porumeneli zobje, zobje, med katerimi je prostor, karies, amalgamske zalivke, ki so sive barve itd. Vsak izmed naštetih dejavnikov in stanj v ustni votlini lahko privede do pomanjkanja samozavesti in v hujših oblikah celo do depresije. Marsikdo, ki se sooča s takšnimi težavami se niti ne zaveda, da že avtomatsko in podzavestno skriva svoj nasmeh.

 Zdravstveni učinki

Estetska stomatologija ne pomeni izključno samo estetike kot takšne, temveč tudi na zdravstveni vidik. Znano dejstvo je, da so amalgamske plombe kancerogene in to je tudi razlog, da stomatologi v veliki meri nadomeščajo amalgamske zalivke z belimi kompozitnimi zalivkami.

 

Estetska stomatologija

Estetsko zobozdravstvo zajema kar nekaj področij oziroma možnih rešitev za paciente. Vrhunski stomatolog lahko naredi majhne spremembe, ki bistveno izboljšajo vaš nasmeh. Obstaja mnogo tehnik in možnosti, ki omogočajo zdravljenje in preurejanje obarvanih, odkrhnjenih, nepravilno oblikovanih ali manjkajočih zob.

Vrhunski zobozdravnik lahko preoblikuje vaše zobe, zapre odvečen prostor med njimi, obnovi odkrhnjene zobe ter jih podaljša ali skrajša.

Omenjeni postopki pa niso nujno le estetske narave, nekateri izmed njih lahko odpravijo ali izboljšajo vaše težave glede dlesni ter ustne votline ali celo izboljšajo in uravnajo vaš ugriz.

edco-veeners-mala

Zelo pomembno je torej, da svoje zobe zaupate pravim strokovnjakom, ki imajo za seboj že mnogo zadovoljnih pacientov. Nekateri viri trdijo, da obstajajo “pravila”, kako prepoznati strokovnjake, med katere spada tudi dr. Petranović s svojo ekipo.

Povprašajte izbranega stomatologa po njegovih referencah, koliko je zadovoljnih pacientov, kakšna stopnja težavnosti je bila že ugotovljena, diagnosticirana in odpravljena v ordinaciji, itd.

Pomemben dejavnik naj bi bil tudi dokaz izbranega stomatologa o njegovem kontinuiranem izobraževanju. V kolikor se le-ta izobražuje, bo vedno na tekočem z najnovejšimi tehnikami, ki postajajo vedno manj invazivne in bolj prijetne za vas, paciente.

Estetska stomatologija v EDCO

V Estetsko Dentalnem Centru Opatija pacientom ponujajo vse oblike stomatološkega zdravljenja, ki spadajo v področje estetske stomatologije, od beljenja zob, lusk, laminatov, kron in mostičkov in še mnogo več. Seveda je osnova vsakega posega pregled stanja ustne votline s pomočjo 3D CT ortopana, ki daje natančen pregled nad celotno ustno votlino, kar ne zajema le kostnih struktur temveč tudi potek živčevja itd.

Na podlagi omenjenega 3D CT ortopana se dr. Petranović spozna s stanjem v vaši ustni votlini in to je tudi osnova za načrtovanje terapije. Digitalna slika podaja stanje ustne votline do najmanjših detajlov in to je tudi osnova za kakovostno opravljeno delo, na katero ordinacija dr. Petranovića nudi garancijo in na podlagi katere se lahko za vsakega pacienta posebej pripravi terminski in finančni plan terapij.

narocilo-edco