Luske in laminati

Vaši zobje so vam bili tako rekoč dani v zibko in vedno ste bili mnenja, da kakršni so, so vaši, pa čeprav je med njimi malce prostora.

A ni potrebno, da je temu tako! Tudi vi se lahko nasmejete brez nelagodnoega občutka!

Kako? Rešitev za vas so keramične luskice, ki so pritrjene na vaš zob! Tako še vedno obdržite svoje zobe, a pridobite popoln nasmeh!

edco-veeners

narocilo-edco

edco-veeners

Luske so tanki delci porcelana ali drugih umetnih snovi, ki se jih nanese na sprednje zobe z namenom, da spremenijo barvo ali obliko vaših zob. Laminati se uporabljajo na zobeh, ki niso ravni, so razbarvani, nenavadno oblikovani, neenakomerno porazdeljeni ali postrani. Anestezija načeloma ni potrebna.

Luske ali laminati sta dve možni alternativi za zobne krone, ki so načeloma dražje. Postopek zahteva obisk pri zobozdravniku, ki naredi odtis vaših zob, na podlagi katerega pripravi laminate. Stomatolog nato vaše zobe malo pobrusi, da lažje aplicira laminate ali luske na sam zob. Ko se laminati pritrdijo na zobe, se uporabi lučko, ki to strdi. Porcelanaste luske zahtevajo več kot en obisk, saj so izdelane v laboratoriju. Luske imajo daljšo življenjsko dobo in obstojnost barv kot laminati.

narocilo-edco