Our Blog

adlesic-jankovic

Barbara Adlešič kot Toni Jankovič sta si zmage neizmerno želela. ”Vedno sem govoril, da če zadenem na lotu, si bom najprej uredil zobe,” je povedal nagrajenec akcije Toni Jankovič. Zmage si je prav tako želela tudi Barbara Adlešič, saj je prepričana, da bi tako lahko bolje izkoristila in uresničila vse svoje potenciale. ”Želim si zmage, želim si lepšega nasmeha,” je povedala.

Barbara Adlešič in Toni Jankovič

nasmeh12

Kliknite na fotografijo in si poglejte ostale posnetke, kako je potekala nagradna akcija. Foto: vizita.si/Damjan Žibert

Dr. Mladen Petranovič iz Estetsko Dentalnega Centra Opatija je tako najprej opravil pregled, nato pojasnil, kaj bo potrebno popraviti. ”Pri Barbari so sprednji zobje dolgi in ozki, tako da bi ji z brušenjem prvih štirih zob zaprli obstoječe prostore, ki so sedaj izraziti in je Barbara tudi rekla, da jo motijo.” Oblika zob je moteča tudi pri Toniju. Zaradi medzobnih prostorov in manjkajočih zametkov dvojk namreč njegovi zobje rastejo nekoliko v levo stran. ”Njegove zobe bi preoblikovali v dvojke, da bi zaprli prostor in še izboljšali barvo. Preoblikovali bi tudi spodnjo trojko in jo postavili v zobni lok, tako da bi dobili lep nasmeh.

Odločitev je bila zelo težka. Nismo se mogli odločiti. Zelo težko smo prišli do končne odločitve. A zaključili smo, da čestitamo obema, saj sta oba zmagovalca, je slovestno razglasil dr. Petranovič. Barbara in Toni sta si od veselja skočila v objem in se zahvalilila vsem sodelujočim za njihovo odločitev. ”Oba sva izjemno vesela, mislim, da ne moreva biti bolj. Želela sva si zelo, da bi zmagala, nisva pa tega pričakovala,” je povedal Toni. ”Najbolj sem vesela, da sva oba zmagovalca, da eden ne bo odšel domov žalosten,” je navdušeno povedala Barbara.

nasmeh5Po razglasitvi je sledilo sklepno dejanje – namestitev zobnih prevlek. ”Nervozen sem, a že komaj čakam, da nama namesti prevleke in da vidim končni rezultat. Upam, da bo dobro,” je povedal Toni Jankovič. Zadnjega posega se je veselila tudi Barbara Adlešič: ”Komaj čakam, da vidim svoje zobke, da z njimi začnem živeti naprej.” Zobne prevleke, ki jih je v dentalnem laboratoriju izdelal tehnik, so pripravljene za namestitev.

nasmeh2Nadomestni zobje so dobri, dlesen je videti zdrava in vzdrževana. Vidim, da ste pazili na higieno, kar je zelo dobro. Čas je, da naredimo poskus zadnjega dela in nato bomo videli, kako bo, če bo vse v redu, bomo nato cementirali,” je ob pregledu povedal stomatolog Mladen Petranovič, dr. dent. med., iz Estetsko Dentalnega Centra Opatija.

Oba finalista sta si želela svoj nasmeh polepšati

Oba finalista sta si želela svoj nasmeh polepšati. Ob razglasitvi sta bila neizmerno navdušena.

Najprej so se odstranili nadomestke, ki so Barbari v vmesnem času varovali obrušene zobe. Nato ji je namestil vsak zob posebej, da je videl, ali se prevleke pravilno uležejo in ali je tudi Barbara zadovoljna z obliko in videzom. Nato je sledilo cementiranje. ”Za takšen postopek je potrebno veliko potrpljenja tako s strani pacienta, stomatologa kot celotnega osebja,” je povedal dr. Petranovič.

Nagrado sta prejela oba

Kliknite na fotografijo in si poglejte ostale posnetke, kako je potekala nagradna akcija. Foto: vizita.si/Damjan Žibert

Trud se je na koncu izplačal in Barbara je bila z rezultati navdušena: Ko vidiš končen rezultat, pozabiš tudi to, da te je zadnjica pekla zaradi sedenja, na bolečino in neprijetne občutke. Če hočeš nekaj imeti, se moraš za to potruditi.

In potrudil se je tudi Toni, ki je šel skozi podoben postopek nameščanja zobnih prevlek.”Dobro smo se odločili, da smo zbrusili še en zob in da smo dobili čisto simetrijo ter da smo spodnji zob vstavili v zobni lok,” je na koncu ocenil dr. Petranovič.

In čas je, da svoje nove zobe vidi tudi Toni. ‘Super, še boljše je, kot sem mislil, da bo. Enkratno, super. Sedaj sem čisto drug človek in se moram navaditi samega sebe, kaj šele drugi mene.

Kliknite tukaj in si poglejte ostale posnetke, kako je potekala nagradna akcija.