Our Blog

zivazerovnik

Izmed številnih prijavljenih na nagradno akcijo Bleščeč nasmeh z vstavitvijo implantata smo izbrali tri finaliste: Živo ŽerovnikRomana Debeljaka in Darjo Šopar. Z njimi smo se popeljali v idilično Opatijo, kjer je Estetsko dentalni center Opatija. Tam je kandidate prijazno sprejel implantolog dr. Mladen Petranović, dr. dent. med.

 

finalistizivaŽiva Žerovnik

Glavno nagrado je prejela Živa Žerovnik. A razočarana nista ostala niti Roman in Darja, ki sta za tolažilno nagrado prejela beljenje zob in odstranitev zobnega kamna, poleg tega pa še velik popust na implantacijo vsadka.

Največja želja Žive Žerovnik je bila, da bi lahko spet ugriznila v jabolko, saj je svoj sprednji zob izgubila že v najstniških letih.Pri 14 letih sem se spustila po toboganu in se z glavo zaletela v dno bazena, takrat mi je zob skupaj s korenino padel ven,«nam je zaupala Živa, ki od takrat nosi začasen aparat.

zivanagrajenka

’’Dobrodošli v Estetsko dentalni center Opatija, jaz sem dr. Petranović, lepo vas je spoznati,’’ je pozdravil dr.Petranović. Na podlagi prvega pregleda in CT-posnetkov čeljusti je ocenil, da je možna vstavitev implantata, saj ima še vedno dovolj kosti za vstavitev zobnega vsadka.

’’Sem vesela, pa še kar malo v šoku, res nisem pričakovala, da bom jaz izbrana. Sem pa vesela, končno bom brez aparata, končno bom lahko normalno ugriznila v jabolko,’’ je po razglasitvi povedala vzhičena Živa.

Ker je vstavitev vsadka hiter in neboleč postopek, ki traja 15 do 20 minut, pa je dr. Mladen Petranović takoj po razglasitvi Živi opravil že prvi postopek.’’Nič me ni bolelo, ker sem imela lokalno anestezijo. Vmes je malo popustila in sem dobila še eno injekcijo, pa je bilo dobro. Zdaj se le še veselim, da bom lahko normalno jedla jabolko.’’

pregledziva

Živin zobni vsadek se je vraščal dva do tri mesece, nato pa sta bila potrebna še dva obiska zobozdravnika zaradi oblikovanja dlesni in odvzema odtisa po vstavitvi nadgradnje. Na koncu je prejela še cirkon keramično prevleko, izdelano s pomočjo izjemno natančnega računalniškega sistema CAD CAM-a, ki omogoča natančno prileganje prevleke. Tako se je Živi uresničila največja želja, da bo končno lahko spet brezskrbno ugriznila v jabolko.

Foto: vizita.si/Damjan Žibert