Izdelava predračuna in strokovno mnenje

3dctortopan

Za natančno diagnozo in izdelavo plana terapije je za malo večje posege nujno potreben tudi 3D CT ortopan visoke resolucije. Ne znamo si predstavljati, da obstajajo še prakse kjer zobozdravniki pričnejo s popolno sanacijo zob brez 3D CT ortopana, temveč jih je dovolj digitalni ortopan. Na podlagi tega se zelo natančno vidi, kaj točno se dogaja s kostno strukturo, kar je dostikrat na navadnem ortopanu očem skrito.

Prav zato lahko v EDCO z zagotovostjo postavijo ceno, ki se v času trajanja terapije NE SPREMINJA!

V EDCO so mnenja, da do pacienta ni pošteno, da se pacienta zavede z določeno ceno, ki se jo kasneje korigira, ker je prišlo do “nepredvidljivih” situacij.

1.Digitalni ortopan visoke resolucije

ortopan visoke resolucijeOb izdelavi predračuna za namene protetike in implantologije vas bo vsak resnejši zobozdravnik napotil na izdelavo 3D CT ortopana. Pri manjših posegih (kar zobne prevleke in implantati niso) pa je dovolj tudi navaden digitalni ortopan. Ortopan ne sme biti starejši od 3 mesecev.

2.Kaj je to »Digitalni Ortopan Visoke Resolucije«?

Je panoramsko slikanje vseh zob v zgornji in spodnji čeljusti. Poleg celotnega statusa zob prikazuje sliko za namen ocenjevanja kostnine v zgornji in spodnji čeljusti skupaj s čeljustnimi sklepi in sinusi.

3.Izredno nizka stopnja sevanja

Z uporabo sodobne in moderne tehnologije omogočajo aparati izredno nizko stopnjo sevanja. Izjemno hiter zajem slike pa zmanjša tudi časovno izpostavljenost sevanju.

Najnovejša tehnologija ponuja izredno visoko resolucijo, kar ob bliskovitem zajemanju slik izrazito vpliva na kvaliteto, saj omogoča ogled najmanjših detajlov ter zmanjša možnost raznih distorzij zaradi pacientovega premikanja med samim potekom. Izredno ostri posnetki vašemu zdravniku bistveno olajšajo postavitev pravilne diagnoze tudi v izrednih primerih. Visoko kvalitetne slike prinašajo dodaten doprinos za diagnosticiranje. Možnost natančnega pogleda v kostno konstrukcijo je bistvenega pomena pri odkrivanju in zdravljenju raznoraznih zobnih bolezni.